Ρίξε μια ματιά γύρω σου…

25/11/2022

Ακραία καιρικά φαινόμενα που αδυνατούμε να διαχειριστούμε, δάση που αργοπεθαίνουν, ρεκόρ καμένων δασικών εκτάσεων που σπάνε το ένα μετά το άλλο σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι κάμερες καταγράφουν μια ασύλληπτη καταστροφή. Κι όμως, οι ταινίες ψιθυρίζουν ότι ίσως να μην είναι ακόμα όλα χαμένα. Ίσως μέσα στην καταστροφή να κρύβεται η λύση κι εμείς οι ίδιοι να είμαστε η ελπίδα ότι ο πλανήτης μας μπορεί να έχει στ’αλήθεια μέλλον.
Στο 16ο  Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας –
docfest, σε συνεργασία με τo EKOFILM καιτο Τσέχικο Κέντρο στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στο μείζον αυτό θέματης περιβαλλοντικής κρίσης, που μας αφορά και μας επηρεάζει όλους. Στο πλαίσιό του θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους «Troiane», του Stefano Santamanto . Στόχος τηςείναι να αφυπνίσει την περιβαλλοντική συνείδηση των θεατών μέσα από την προβολή καταστροφικών συμβάντων που έπληξαν το 2018 μεγάλο τμήμα βουνοκορφών της βόρειας και της νότιας Ιταλίας.

TROIANE , του Stefano Santamanto
μια ταινία μόλις 16 λεπτών που δεν πρέπει να χάσετε..

Μέσα σε μία μόνο νύχτα του Οκτωβρίου, οι άνεμοι που προκάλεσε η κακοκαιρία Vaia έριξανπάνω από 14 εκατομμύρια δέντρα, απογυμνώνοντας ολόκληρες βουνοκορφές. 400 από αυτά περισυνελλέγησαν και μεταφέρθηκαν στο αρχαίο θέατρο των Συρακουσών, για να αποτελέσουν το σκηνικό στην παράσταση Τρωάδες του Ευριπίδη. Η κάμερα γίνεται τα μάτια των πεσμένων κορμών στη διαδρομή τους από το βορρά στο νότοτης  Ιταλίας. Τα δέντρα είναι οι βουβοί παρατηρητές δύο διαφορετικών, οικουμενικών τραγωδιών που απέχουν 1.500χλμ και 2.000 χρόνια, αλλά κατά βάθοςείναι ίδιοι, γιατί οφείλονται και οι δύο στην ανθρώπινη βαρβαρότητα.

Η ταινία  θα προβληθεί στο θέατρο «Παπαδημητρίου» και ώρα 18:00.

 Image titleImage titleImage title


Εγγραφή στο Docfest Newsletter